Πρόσφατες Ανακοινώσεις

          Όλες οι ανακοινώσεις...
Καλώς ήλθατε

Το Εργαστήριο Μελετών Απόδημου Ελληνισμού θεσμοθετήθηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Προεδρικό Διάταγμα 14/18-01-1996 και μετονομάστηκε σε Εργαστήριο Μελετών Απόδημου Ελληνισμού και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης με το Προεδρικό Διάταγμα 11229/Β1/12-03-2003.

Η προσέγγιση και η στελέχωση του εργαστηρίου είναι διεπιστημονική. Διευθυντής του Εργαστηρίου είναι η Σμαράγδα Παπαδοπούλου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διδακτικής της Ελληνικής Γλώσσας) και μέλη του εργαστηρίου ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου (Kαθηγητής Σχολικής Παιδαγωγικής και Αξιολόγησης στην Εκπαίδευση), η Σουζάνα-Μαρία Νικολάου (Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της  Εκπαίδευσης) και ο Σταμάτης Πορτελάνος (Επίκουρος Καθηγητής Διδακτικής Θρησκευτικών-Θρησκειολογίας).

Επίσης, με το Εργαστήριο Μελετών Απόδημου Ελληνισμού και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης συνεργάζεται η Αν. Καθηγήτρια Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών κα Αθηνά-Ιουλία Σπινθουράκη, καθώς και ο Λέκτορας Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Θεόδωρος Θάνος.

 

Το Εργαστήριο Μελετών Απόδημου Ελληνισμού υλοποιεί το Έργο "Ευαισθητοποίηση μαθητών για θέματα ρατσισμού" στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

Επιστημονικά Υπεύθυνος Έργου: Θεόδωρος Θάνος (Λέκτορας ΠΤΝ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

 


 

Διάκριση μαθήματος "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση Ι"

Μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού
"Children's Identity & Citizenship European Association (CiCea)":

Label awarded as a partner at the INSETRom project.