Δρώντας – Δημιουργώντας για ένα Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο

Δρώντας – Δημιουργώντας για ένα Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο

Προσκαλούμε ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές και ΟΛΕΣ τις φοιτήτριες καθώς και όλο το διδακτικό/διοικητικό προσωπικό του ΠΤΔΕ αύριο ημέρα Τρίτη 13/2 ώρα 16:00 στο Αμφιθέατρο Ισογείου σε ανοιχτή συζήτηση καταιγισμού ιδεών και κατάθεσης προτάσεων, για δημιουργικούς τρόπους Υπεράσπισης και στήριξης του Δημόσιου Πανεπιστημίου μέσα από τον λόγο, τη μουσική, τη λογοτεχνία, το θέατρο, τον χορό και όλες τις τέχνες.

Μας αφορά όλους και όλες. Δεν θα εξαιρεθεί κανείς/καμιά στο τώρα και στο μέλλον.

Ας είμαστε μαζί!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Κάποιες πρώτες ιδέες:

– Δημιουργία βίντεο ομαδικού ποιήματος: γράφουμε έναν στίχο ο καθένας/καθεμιά (ή και χρησιμοποιώντας σχετικούς στίχους ποιητών/τριών), κάθε άτομο λέει ένα στίχο -μπορεί να είναι γραμμένος και σε Α4 που κρατά- και παίρνει θέση στο χώρο, στο τέλος σχηματίζεται πανοραμικά ένα «όχι» (στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο) ή ένα «ναι» (στο Δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο). Το βίντεο μπορεί να κυκλοφορήσει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

– Αγάλματα / ενσώματες δράσεις μέσα στην πόλη: Γράφουμε μια επιστολή ο καθένας/καθεμία για το τι πιστεύουμε/ πώς νιώθουμε για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την τυπώνουμε σε πολλά αντίτυπα), στεκόμαστε σε κεντρικά σημεία της πόλης ακινητοποιημένοι/ες, ένα άτομο ζητάει από τους/τις περαστικούς/ές να ενεργοποιήσει ένα από τα αγάλματα, κάθε φορά ένα άγαλμα ζωντανεύει, διαβάζει το γράμμα του και το χαρίζει στον/η περαστικό/ή. Στη δράση μπορούν να χρησιμοποιηθούν εικαστικές μάσκες και συμβολικά ρούχα.

– Δημιουργία βίντεο στο οποίο πρόσωπα φοιτητών/τριών θα απευθύνονται στους κατοίκους της πόλης (και όχι μόνο) για το τι συμβαίνει και τι διακυβεύεται πραγματικά, ώστε οι άνθρωποι να ενημερωθούν για την αλήθεια. Οι άνθρωποι, και ανάμεσά τους πολλοί/ες φοιτητές/τριες ακόμη, ίσως να το αγνοούν. Το βίντεο μπορεί να διανεμηθεί στα τοπικά κανάλια, τις εφημερίδες (και όχι μόνο) και θα μπορεί να διασπαρθεί  μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

– Δημιουργία βίντεο με σύντομες αφηγήσεις ζωής από πανεπιστημιακούς και άλλους πολίτες, οι οποίοι/ες τελικά σπούδασαν, επειδή ακριβώς το πανεπιστήμιο ήταν δημόσιο, αλλιώς δεν θα είχαν αυτήν την ευκαιρία!

-Δημιουργία και κατασκευή κινητού «γλυπτού» που θα ταξιδεύει στην πόλη με λέξεις-κλειδιά.

-Μουσικές συναυλίες.

-Δημιουργία πολλών μικρών εστιών μέσα σε κεντρικά σημεία της πόλης με δράσεις τέχνης που μπορούν φοιτητές και φοιτήτριες να εμπνευστούν και να υλοποιήσουν.

-Κάλεσμα καλλιτεχνικών ομάδων: μουσικών, θεατρικών, εικαστικών που θα υποστηρίζουν με την καλλιτεχνική τους δράση και παρουσία την υποστήριξη τους στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Όποια άτομα δεν δύνανται να παραστούν αύριο και θέλουν να μοιραστούν τις σκέψεις τους, μπορούν να μας στείλουν τις ιδέες τους μέσω email.

Κώστας Γαβριλάκης

Ελένη Γκοντού

Ράνια Καραχάλιου

Χρήστος Παπακώστας