ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

 

ΣΥΜΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΉ ΕΡΕΥΝΑ, Ιωάννινα, 11-5-2022,

Καλημέρα!

 

Το παρακάτω απευθύνεται σε φοιτητές μας που ήρθαν στη σχολή μας μετά από κατατακτήριες και είναι ενεργοί εκπαιδευτικοί ή σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται, αρκεί να είναι ενεργός εκπαιδευτικός.

 

Το Παρατηρητήριο για τη Διδασκαλία της Ιστορίας στην Ευρώπη, https://www.coe.int/en/web/observatory-history-teaching, ένας καινούριος θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης, διεξάγει πανευρωπαική έρευνα για τη διδασκαλία των πανδημιών (covid) και φυσικών καταστροφών σε όλες της χώρες μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, άρα και στην Ελλάδα:

 

-τι προβλέπουν από άποψη περιεχομένου τα αναλυτικά μας προγράμματα, τα σχολικά μας βιβλία της ΙΣΤΟΡΙΑΣ κοκ.,

-όπως και το πώς διαχειριζόμαστε εμείς στην τάξη τα παραπάνω, οι προσωπικές μας επιλογές, ανάλογα ζητήματα.

 

Αφορά τη διδασκαλία της ιστορίας, άρα όσους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας έχουν την επιλογή να διδάξουν αυτό το μάθημα, αποφοίτους τμημάτων Φιλοσοφικής Σχολής, και τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι ενεργοί εκπαιδευτικοί.   

 

Το λινκ με το ερωτηματολόγιο, ήδη διακινείται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας στα Γιάννενα, όπως και από άλλα Παν/ια, όπως το Ιόνιο Παν/ιο, Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Ενσωματωμένο στο ερωτηματολόγιο στα ελληνικά, υπάρχει έντυπο με περιγραφή της έρευνας και τους τρόπους  χρήσης των απαντήσεών σας για τους σκοπούς της, βάσει αυτού δίνετε τη συναίνεσή σας.

 

Το λινκ είναι το ακόλουθο, https://eu.surveymonkey.com/r/7LTDDWK

και η συμπλήρωση της έρευνας διαρκεί 30’, ενώ το λινκ θα είναι ενεργό και θα δέχεται απαντήσεις μέχρι και 31 Μαίου.

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας και ελπίζουμε να αποτελέσει μία ενδιαφέρουσα εμπειρία και αφορμή για σκέψη και γόνιμο προβληματισμό. Θα το εκτιμούσαμε, εάν κάνατε γνωστή την έρευνα και το λινκ και σε συναδέλφους σας.

Φιλικά

Ελένη Αποστολίδου